Miért lenne fontos évente ellenőriztetnie fogai állapotát?

A szép és ápolt fogsor nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az egészségmegőrzés és a megelőzés fontos részét is képezi.

A legfontosabb, az esetleges probléma időben történő kezelése. 

Ha időben orvosolunk egy még tünetmentes elváltozást, azt egy egyszerű kezeléssel "letudhatjuk", azonban sok esetben a fogászati kontrollt addig húzzuk, amíg ezek az elváltozások már visszafordíthatatlan károkat okoznak. Ilyenkor már nagyobb eséllyel, nemcsak hogy több kezelési időre de többszörös költséggel járó beavatkozásra is lesz szükség.

Mindez elkerülhető az éves fogászati kontrollal!

A fogászati kontroll menete

Az első találkozáskor készítünk egy panoráma röntgenfelvételt, így átfogó képet kapunk a páciens teljes fogazatáról, állcsontjairól, a fogágyról és az arc- és orrüregek állapotáról. Ez nélkülözhetetlenen a pontos kezelési terv felállításában és a kezelés utáni kontrollban.

  • szájvizsgálat
  • szájápolási és szájhigiéniai tanácsadás
  • egyénre szabott kezelés átbeszélése szakemberünkkel
  • írásos kezelési terv és költségvetés készítés (összetett kezelések esetén)

A megállapított diagnózis szemléltetése érdekében, pácienseinknek intraoral kamerával is szemléltetjük a kezelendő problémát. 

A fogászati kontroll orvosi díja 5.000 Ft. Ha szükséges bármilyen kezelés akkor annak árából ezt jóváírjuk, tehát mondhatjuk hogy INGYENES!