Fogpótlás

Fogorvosaink ismerik az Önnek megfelelő megoldást.

Számos ok miatt veszíthetjük el fogainkat. Baleset vagy betegség következtében, esetleg öröklődés útján. Bármi legyen is az oka, e tényezők negatív hatással lesznek a mindennapi életünkre. Nem élvezhetjük kedvenc ételeinket, elveszíthetjük magabiztos megjelenésünket, jókedvünket és természetes mosolyunkat. 

Az egyedileg készített kerámia koronák és hidak a megszólalásig hasonlítanak a természetes fogakhoz.

A kerámia hidakat hiányzó, illetve sérült fogak pótlására használják. Az egyedileg készült koronák, hidak megegyeznek a természetes fogak színével és formájával, így gyakorlatilag senki nem veszi észre a különbséget. A hiányzó fogak pótlására az egyéni igényeknek megfelelően kétféle eljárás létezik. 

1. A természetes fogakra készített híd nagy teherbírású kerámiából készül. Az ilyen esetekben a hídpótlás a pillér fogakra rögzül. Ahhoz, hogy a hidat biztonságosan rögzíteni tudjuk, az egészséges pillér fogakat bizonyos mértékig lecsiszolja a fogorvos. Ezt az eljárást nem minden esetben lehet alkalmazni, fogorvosa dönti el az adott szituáció alapján. Ezzel az eljárással a további csontvesztés nem kerülhető el. 

2. Az implantátumokon levő híd a legkorszerűbb eljárás. Ilyenkor fogászati implantátumokhoz rögzítjük a természetes kinézetű hídpótlást. Az implantátum melletti egészséges fogakat érintetlenül hagyjuk. A fogászati implantátumok erős, biokompatibilis titánból készült csavarok, melyek úgy működnek, mint a természetes foggyökér.